dissabte, 23 d’abril del 2016

9. Tecnologies sostenibles




IL·LUMINACIÓ

Les millors làmpades són les de tipus fluorescents, pel seu baix consum i la seva llargada de vida. Per exemple els tubs fluorescents consumeixen fins un 80% menys que una bombeta convencional i la seva durada pot ser de fins a 10.000 hores. Les LFC (làmpades fluorescents compactes) consumeixen fins a un 85% menys.




CALEFACCIÓ
Els nostres hàbits determinen en gran mesura quin ús fem, i per tant del consum final, encara que el tipus de tecnologia que utilitzem és essencial per reduir el consum.

Calefacció a gas
Les calderes estanques de condensació són el tipus de caldera més eficient, perquè aprofiten el calor de la combustió per preescalfar l’aigua que entra, de manera que podem tenir eficiències de fins el 98%. Aquí teniu algun model de caldera que utilitza diversos sistemes per reduir el consum.

Calefacció per biomassa
Les calderes que tenen com a font d’energia materials renovables d’origen biològic, són les conegudes com a calderes per biomassa, aquest tipus de caldera és molt popular al centre d’Europa, ja que són molt eficients, donant molta calor amb un nivell de fums molt baix. Es poden arribar a assolir estalvis de fins un 40% en comparació amb una caldera de gas-oil.




APARELLS ELECTRODOMÈSTICS
En aquest punt, és molt important tenir en compte l’etiqueta d’eficiència, ja que segons això el consum variarà força, de totes maneres, uns hàbits raonables són imprescindibles.

Aire condicionat
Cal escollir el model d’aire que millor s’ajusti a les nostres necessitats. Moltes vegades no cal instal·lar equips cars i amb grans consums per la nostra vivenda. Podem optar per solucions més econòmiques, eficients i netes, que ens permeten assolir estalvis de fins el 60% per aparells amb mateixes prestacions.

Frigorífic
És un dels elements consumidors per excel·lència, tot i no tenir una gran potència. Si vas a comprar-ne un de nou cal seguir unes recomanacions. Tingues en compte l’etiqueta energètica, que el volum sigui el correcte per les teves necessitats (el volum òptim per 4 persones és d’uns 300 litres), que no porti CFC (tecnologia Greenfreeze) i que es descongeli automàticament.

La cuina
La cuina i el forn els podem classificar per la font d'energia que utilitzen per escalfar (gas o electricitat). Si vas a comprar una cuina pensa que les més eficients són les vitroceràmiques a gas. Una alternativa són les cuines solars, que aprofiten la llum del sol per cuinar els aliments.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada